dimarts, 15 de setembre del 2020

Terraplanistes i llunàtics

Quan uns fets empíricament verificables no interessen, quan una realitat és incòmoda per a les convencions, creences, manera de viure o sistema d’economia d’alguns, aquests neguen l’evidència.

Són els terraplanistes, negacionistes de la teoria de l’evolució, de l’holocaust, de l’anada a la Lluna, del benefici de les vacunes, del canvi climàtic i de tantes altres coses més o manco demostrades i que ells neguen per convicció i sense proves.

Açò del negacionisme pot fer gràcia, és una postura extravagant i divergent sobre les conviccions quan tracta de la planicitat o esferitat de la Terra o de si l’arribada a la Lluna era un muntatge a un plató de Hollywood. No sembla greu per a la humanitat, només impedeix potser un accés voluntari al coneixement, anar més enllà de les pròpies creences, sortir d’un món limitat ple de pors i conspiracions, no gaire nociu ni per al qui ho proclama ni per a la resta, només un punt de vista anecdòtic i un poc friqui.

Ara bé, també hi ha altres postures, com anar en contra de les vacunes, negar el coronavirus, la seva perillositat i l’efectivitat de les mascaretes o veure en cada mesura adoptada pel govern corresponent una conspiració contra la llibertat dels ciutadans o una ocasió per implantar-nos microsistemes de control a l’organisme. Aquests negacionismes no fan gaire gràcia i sí poden resultar perillosos per a la salut pròpia i dels altres.

Tu, en aquests temps d’incertesa, t’estimes més pecar d’ingenu i ser excessivament prudent que desconfiar de tothom i no prendre mesures en temes en què podries jugar-te la vida.

 

3 comentaris:

  1. ... Molt bó es post d'avui... em fa pensar en ses persones de s'esglèsia... els creients i es clergat, sempre han estat des costat dels llunàtics i negacionistes = sempre han negat els descobriments de s'Astronomia, de que sa Terra fos rodona i només un puntet insignificant a l'espai, han negat l'evolució darwiniana, han mirat cap a un altre lloc quan massacraven jueus i després ajudaren als botxins de les SS, sa meva mare me contava que una monja li va dir que mai arribariem a la Lluna perque 10 no ho premetria, i es clar, es preservatiu es perillós, així que més val que morin millers de nins de SIDA a l'África... Ja sabem tots qui son es perillosos negacionistes a sa nostra societat... son precisament els que fan tot lo possible per intentar convéncer a sa gent de creure en fantasies indemostrables amb es ximple recurs de no pensar i creure a ulls clucs... has definit de manera clara a les persones religioses i a n'es clergat de s'esglèsia, i t'ho agraeixo molt... mercés

    ResponElimina
  2. ... sa Humanitat a sa que pertanyem vosté i jo, pot demostrar empiricament totes les seves trovalles... qui DEFINITIVAMENT no ho pot fer es precisament s'esglèsia católica quan ens molesta amb les seves pretensions de que coneix el seu món de fantasies...

    ResponElimina

Els dissabtes, el cartó

Els dilluns, els envasos lleugers, els dimarts, la matèria orgànica… Quan has de fer munts dels diferents productes que rebutges -plàstics, ...