dimarts, 4 de febrer de 2020

Menorca tropical

Tal dia com avui (ahir o despús-ahir, no ve d’un pam) de fa uns quants anys -vuit concretament-, el dia ens saludava amb una bona nevada a Menorca, l’illa es cobria de blanc i la temperatura mínima davallava dels 0 graus.

Enguany, el dia 3 la temperatura ha arribat a 22,8 graus -rècord un febrer des que es tenen registres-, ha fet un bon sol i el missatge més repetit per la gent pel carrer és que no fa hivern, que en aquests dies altres anys fa neu o pedra i que el temps ja no és de fiar. O que l’escalfament global és un fet, no se sap si positiu o catastròfic.


Matí del 4 de febrer de 2012 a Maó.  Foto Manel G. Olives
Si bé és cert que no és una situació gaire usual, tu -que no ets gaire propens a l’alarmisme- arribes a la conclusió que el temps és difícil de preveure, que cap any és igual i que la neu -molta o poca- i el fred encara poden arribar, cosa a més bastant probable. Si repassam hemeroteques, el titular ‘Neu a Menorca’ apareix als mitjans en els darrers anys des del 2 de desembre fins al 20 de març.

Què podem inferir de tot açò? Que el món està experimentant un escalfament que farà de Menorca una illa tropical amb hiverns suavíssims i estius hipercalorosos? No ho saps, esperem a finals de març per veure com ha estat aquest hivern. 


«Que plourà avui, l’avi?», preguntaves de petit. «Demà t’ho diré», contestava ell. 

Mentrestant, pel que sembla que arriba, esper que no haguem guardat la roba d’hivern, que el temps està ben loco, com deia s’àvia.

 

Cap comentari:

Publica un comentari

Festival de mascaretes

Les mascaretes s’han fet imprescindibles i sembla que la cosa va per llarg. Sorprèn la varietat de models que desfilen pels carrers, de tot ...