dimecres, 15 de juny del 2016

Empireumàtic o fusteritzat

Has decidit que algun dia et dedicaràs seriosament a conèixer els secrets del vins més prestigiosos i distingir els seus trets organolèptics i el seu buquet...

Saber si és brillant, nítid, tranquil, analitzar la llàgrima, la longitud i el retrogust.

Diferenciar els vins segons l'origen varietal i en funció de la zona de producció.

Reconèixer les variables de color i acidesa, l’estructura, quantitat i qualitat de tanins i harmonia.

Saber si l'aroma d'un caldo és empireumàtic o fusteritzat.

Llegir bé una etiqueta, aprendre a seleccionar el vi adequat, obrir i servir una ampolla correctament, escollir les copes i dominar el maridatge.

Distingir el verdejo, el cabernet sauvignon, el carménère, el merlot, el chardonnay i la gewürtztraminer.

Saber de verema, maceració carbònica, desrapat, masegat, premsat, fermentació i criança,

Potser voldràs aprofundir més i arribar a ser ampelòleg o ampelògraf...

Però ara per ara, quan vas a un bar o restaurant et conformes amb demanar "un vi", i quan et pregunten quin, contestes "blanc i ben fresquet".


1 comentari:

  1. Jo demano "el de la casa" que sol ser el més assequible.

    ResponElimina

Elogi del xafarderum

Aquí, com per tot, sempre hi ha hagut qui se mor per saber què fa el veí, si na Maria ha tornat amb en Joan, si en Pere ja no té feina o si...