Has decidit que algun dia et dedicaràs seriosament a conèixer els secrets del vins més prestigiosos i distingir els seus trets organolèptics i el seu buquet...
Saber si és brillant, nítid, tranquil, analitzar la llàgrima, la longitud i el retrogust.
Diferenciar els vins segons l'origen varietal i en funció de la zona de producció.
Reconèixer les variables de color i acidesa, l’estructura, quantitat i qualitat de tanins i harmonia.
Saber si l'aroma d'un caldo és empireumàtic o fusteritzat.
Llegir bé una etiqueta, aprendre a seleccionar el vi adequat, obrir i servir una ampolla correctament, escollir les copes i dominar el maridatge.
Distingir el verdejo, el cabernet sauvignon, el carménère, el merlot, el chardonnay i la gewürtztraminer.
Saber de verema, maceració carbònica, desrapat, masegat, premsat, fermentació i criança,
Potser voldràs aprofundir més i arribar a ser ampelòleg o ampelògraf...
Però ara per ara, quan vas a un bar o restaurant et conformes amb demanar "un vi", i quan et pregunten quin, contestes "blanc i ben fresquet".
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Elogi del xafarderum
Aquí, com per tot, sempre hi ha hagut qui se mor per saber què fa el veí, si na Maria ha tornat amb en Joan, si en Pere ja no té feina o si...
-
De la darrera vegada que vaig anar a Ciutadella per Sant Joan en deu fer més de vint-i-cinc, d'anys. Vivia llavors a Barcelona i per div...
-
Ja fa bastants anys que has passat del mig segle, però et sorprèn i de vegades molesta que tenguin cap a tu una deferència excessiva, una ma...
-
Arriba el temps de presentar la declaració de la renda, i tothom vol un resultat negatiu al final d’aquell galimaties de fulls plens de dade...
Jo demano "el de la casa" que sol ser el més assequible.
ResponElimina