Has decidit que algun dia et dedicaràs seriosament a conèixer els secrets del vins més prestigiosos i distingir els seus trets organolèptics i el seu buquet...
Saber si és brillant, nítid, tranquil, analitzar la llàgrima, la longitud i el retrogust.
Diferenciar els vins segons l'origen varietal i en funció de la zona de producció.
Reconèixer les variables de color i acidesa, l’estructura, quantitat i qualitat de tanins i harmonia.
Saber si l'aroma d'un caldo és empireumàtic o fusteritzat.
Llegir bé una etiqueta, aprendre a seleccionar el vi adequat, obrir i servir una ampolla correctament, escollir les copes i dominar el maridatge.
Distingir el verdejo, el cabernet sauvignon, el carménère, el merlot, el chardonnay i la gewürtztraminer.
Saber de verema, maceració carbònica, desrapat, masegat, premsat, fermentació i criança,
Potser voldràs aprofundir més i arribar a ser ampelòleg o ampelògraf...
Però ara per ara, quan vas a un bar o restaurant et conformes amb demanar "un vi", i quan et pregunten quin, contestes "blanc i ben fresquet".
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
La teva pitjor versió
La millor versió teva no te la donarà un suplement vitamínic, ni assistir a les conferències d’un coach de superació personal, ni llegir l...
-
El turisme bat rècords a moltes destinacions, amb xifres històriques d’arribades i d’ocupació hotelera, i d’altres modalitats més o manco le...
-
Hi ha una espècie de zeladors de la virtut que ronda per les consultes mèdiques: els talibans de la salut. Tenen una missió sagrada: proclam...
-
La millor versió teva no te la donarà un suplement vitamínic, ni assistir a les conferències d’un coach de superació personal, ni llegir l...
Jo demano "el de la casa" que sol ser el més assequible.
ResponElimina