dimecres, 4 d’agost del 2021

Si ho haguessis sabut...

Tu no ets dels que creuen que la vida i els actes de cadascú ja estan escrits i determinats per endavant, però sí que penses que tothom actua a cada moment de la manera com ho ha de fer i que no té alternativa.

En cada situació de la teva existència, amb les circumstàncies que es donaven, físicament i mental, a l’entorn i amb cadascuna de les variants que han configurat aquest instant precís, no has tingut més remei que haver obrat com ho has fet. Per bé o per mal, però aquest és un altre tema.

«Si haguessis canviat de feina. Si no haguessis deixat tal cosa. Si haguessis començat abans amb tal activitat. Si no haguessis perdut tant temps en allò. Si haguessis deixat més prest allò altre...». Clar que el present de qualsevol seria diferent si el seu passat no fos com va ser. Però si es tornés al moment anterior amb idèntiques condicions, la manera de procedir seria la mateixa.

Per açò trobes que no serveix de res mortificar-se per errors passats, «si ho hagués sabut...». Només podem tenir-los presents i fer-ho millor en el futur.

Per a tot arriba l’hora i tot ho fas o deixes de fer quan estàs preparat. No ho pots avançar ni ho pots canviar. No ho pots preveure ni val penedir-se. Cent vegades tornessis a viure una situació, cent vegades faries el mateix.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Quan tornis a néixer

Quan tornis a néixer faràs regates en un veler, aniràs a jugar a golf en un descapotable, gaudiràs la major part del temps de festes privade...