dimecres, 24 de gener del 2018

De Gutenberg a Lumière

Has llegit molts de llibres, tants, que són la teva manera d’entendre la vida i formen un filtre dens entre tu i la realitat. Tot ho passes pel sedàs literari i cada situació en què et trobes et suggereix un passatge imprès, per cada decisió recorres a la frase adequada d’alguna publicació.

Afirmes que tota la veritat està escrita en algun lloc, que sol estar amagada, dissimulada entre milers de toms, i munts de paràgrafs intranscendents, però que la veritat és allà, en una frase, una cita que es transmuta en revelació i fa que ho entenguis tot.

Per la teva llarga trajectòria de lector ferotge i compulsiu gaudeixes d’un bagatge intel·lectual important, però pot acabar sent un desavantatge a l’hora de relacionar-te amb altres elements, sobretot humans.

Has llegit infinitat de llibres, i bo que deu ser, però també pots sortir de tant en tant al carrer, despullat de l’armadura literària i provar de comunicar-te senzillament només amb el que sents, sense el farcell que sempre t’acompanya ple de frases cèlebres, i tractar d’endinsar-te, nu i autèntic, dins del món real.

Un dia ho proves. I et resulta una experiència extraordinària. Coneixes gent que et fa descobrir el món del setè art i ara, després d’un considerable aprenentatge, és magnífic tenir el talent de fer front a qualsevol situació mitjançant el coneixement adquirit en visionar repetidament les més grans pel·lícules de la història, que és on, assegures, es troba amagada tota la veritat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els dissabtes, el cartó

Els dilluns, els envasos lleugers, els dimarts, la matèria orgànica… Quan has de fer munts dels diferents productes que rebutges -plàstics, ...