dimecres, 4 de maig de 2016

Mestre de res

Al llarg de la teva vida t'has interessat per diverses disciplines, has provat d'escriure, de pintar, has practicat la fotografia, t'has afeccionat a la música, al cinema, també has sentit inclinació per temes científics, filosòfics o literaris....

Però quan has començat a dominar o entendre mínimament qualsevol d'aquestes matèries, ja no t'ha interessat gaire aprofundir, t'ha sembla que estaves perdent el temps i ho has deixat mig abandonat, dirigint la teva curiositat cap a algun altre camp.

Ja saps que és bo destacar en alguna cosa per triomfar, insistir en un objectiu per ser un especialista, oblidar-se'n de la resta si vols ser el número un. Si vols ser considerat un guanyador t'has de concentrar en un camp.

Però tu t'estimes més anar d'aquí i d'allà, d'una manera caòtica, sense mètode ni disciplina, espipollant en tots els plats sense atipar-te'n de cap.

Així ets tu i no creus que canviïs ja a aquestes alçades de la teva vida.

Prefereixes saber una mica de tot i poder fer-te una visió global de com funciona l'univers en les seves múltiples facetes que no tenir amplis coneixements d'un tema determinat, encara que açò pugui implicar ser considerat un fracassat.

Com que saps que tot no ho pots tenir, t'estimes més ser sempre tota la vida un aprenent de moltes coses i conformar-te en no triomfar en res.
1 comentari:

El preu de les coses (i II)

Si has optat, per naixença o tria personal, viure a un lloc com Menorca, amb tots els avantatges que té (perquè en deu tenir, no? supòs que...