dimecres, 6 de setembre del 2017

El perquè de les coses... teves

Tu vas néixer a un lloc determinat, en un hàbitat precís amb unes característiques concretes. D’aquest entorn i dels teus progenitors vas heretar fòbies i fílies, i a partir d’aquí tens unes preferències en diferents matèries, i allò que penses i fas et sembla correcte perquè sí, perquè és el que has vist sempre.

Però hi ha moments en què et planteges el perquè de tot allò que has triat en la teva vida, no saps si més o manco lliurement.

El motiu de les decisions que prens cada dia, la feina que tens, l’estil de vida que dus...

Per què ets d’un equip de futbol o un altre, per què t’agrada pescar i no cercar caragols...

El motiu pel qual tens unes idees polítiques, per què ets de dretes o esquerres, votes aquest o aquell, o no votes...

En definitiva, t’agrada conèixer el motiu que et porta a optar per una cosa i no per una altra. Saber per què ets com ets i no d’una altra manera, quin percentatge de la tria correspon al teu lliure albir i quant a l’herència i el medi.

I per això de tant en tant reflexiones i mires de trobar els perquès de les teves coses, més que res per si et demanen el motiu, no contestar un "perquè sí" que, per més que sigui la resposta més sincera, et faria quedar com un idiota.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els dissabtes, el cartó

Els dilluns, els envasos lleugers, els dimarts, la matèria orgànica… Quan has de fer munts dels diferents productes que rebutges -plàstics, ...