dimecres, 18 de maig de 2016

El meu blau és "el blau"?

Ella et mostra un jersei blau cel preciós que s'ha comprat i tu li dius "que guapo, és un jersei blau preciós!" I et contesta "sí, un blau molt bonic."

Però tu penses si allò que tu i ella reconeixeu com a blau ho veieu els dos igual, o cadascú ho veu diferent encara que heu convingut que allò es digui blau.

Els científics diuen que hi ha certes diferències d'interpretació dels colors per no saps què de fotoreceptors, pero açò no és la qüestió principal.

Empram paraules comunes per nombrar experiències que compartim. Però pot ser que el cervell de cada persona interpreti de manera diferent els estímuls que li arriben. I que per açò no reaccionam igual davant les mateixes circumstàncies.

A tu açò et sembla llarg i a un altre curt, a tu fred i a ella calent, per tu és bo, per aquell dolent. És fàcil; no, és difícil... Els fets positius i les desgràcies ens impacten de manera diferent: És un desastre... No n'hi ha per tant...

Som tots únics en aquest aspecte i ens hauríem d'acostumar a practicar més l'empatia, i, encara que no ho poguem saber exactament, preocupar-nos de com veuen i interpreten els altres la realitat.

Si no, és complicat arribar a gaires acords i de petites divergències poden venir grans discussions.

Molt bé, però tu continues dubtant: "el blau que jo veig és el blau? O no?"Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El preu de les coses (i II)

Si has optat, per naixença o tria personal, viure a un lloc com Menorca, amb tots els avantatges que té (perquè en deu tenir, no? supòs que...